Alföldi Agrárszakképzési Centrum
Bartha János Kertészeti Technikum és Szakképző Iskola

OM kód: 202728

Elektronikus napló:
E-KRETA_bejelentkezes.png

Elérhetőségeink:

Tel: (63)562-265
E-mail: titkarsag@bartha.edu.hu
Nyitva: Hétfő - Péntek: 7:00-15:00
6600 Szentes, Kossuth u. 45.
Igazgató: Monoki Mariann

CIKLÁMEN ALAPÍTVÁNY

Adószám: 18466436-1-06

Facebook_Logo_2019.png  Facebook oldalunk
FB_Group.png  Facebook Csoportunk
instagram-logo-png-the-creative-logo-1157773083331juvjciyk-2879897980.png  Instagram oldalunk

2015.01.26-28 Essen, IPM

 

2015. január 26. hétfő

 06:10-kor, a Liszt Ferenc repülőtérről induló WizzAir járattal indultunk el Dortmund felé, s másfél órás utazást követően érkeztünk meg az ottani reptérre.

Néhány perc várakozást követően az energikus és mindig jókedvű Johannes Peperhove fogadott bennünket.  A repülőtérről Münsterbe utaztunk. Először a Botanikus Kertbe látogattunk, ahol fantasztikus növényeket láthattunk.

Délután Münster óvárosi részét kíséreltük meg Johannes vezetésével felderíteni. Úgy gondolom, ha az ember látni kíván egy ízig-vérig német várost, menjen el Münsterbe! Gyönyörű épületek, valamint roppant vendégszerető emberek és jó hangulat fogadja az idelátogató vendéget.

Január 27, kedd

Tényleg büszkén jelentem ki, hogy a magyar kertészeti, illetve mezőgazdasági kiállítások is nagyon színvonalasak és érdekesek, de  elbújhatnak az IPM mögött!
Ekkora kiállítást még soha nem láttunk!
Annyi érdekesség volt ott hogy nem is tudtuk rendesen végig nézni a kiállítást.
Láthattunk a gyümölcstermesztéstől kezdve, a parképítésen át a virágkötészeten és dísznövénytermesztésen keresztül mindent, ami az agrár témakörbe beletartozhat.

Neves Olasz és Spanyol faiskolák, és dísznövénytermesztők mellett kis hazánk is képviseltette magát  a kiállításon, például a Kecskeméti Juniperus faiskola révén.

Természetesen a holland hagymások sem maradhattak ki , rengeteg tulipán különlegesseggel érkeztek meg az idei év nemzetközi viszonylatban is meghatározó és méltán a legnagyobb kertészeti kiállítására.

Emellett nagy számban voltak még jelen rózsa és gyümölcstermesztők is.

Délután a Münster-Wolbeck-i iskolát mutatta be nekünk Johannes.

. Olyan felszerelések állnak a diákok és az oktatók rendelkezésére, melyekről mi csak álmodozunk a gyakorlatok alkalmával!

Egy telken fekszik a gyakorlókert és maga az iskola, a gyakorlati helyszínek egytől egyig üvegház alatt helyezkednek el, mindent le tudnak modellezni, ami egy technikusnak, vagy szakmunkásnak kellhet, fedett helyen, szabályozott klímával. A parképítőknek rendelkezésükre állnak a térkövek, csatornaelemek, és tanulónként 1-1 m2 homokos terület.

Az iskola dísznövényes üvegháza pót-megvilágítással volt felszerelve.

A növényvédős gyakorlatokon a szerek keveréséhez minden diáknak külön kesztyűje, szer adagja, keverőtartálya és szájmaszkja van.
A permetezésnél, minden diáknak külön-külön saját gázmaszk, védőruha, és természetesen nyomáspermetező áll a rendelkezésére.

Rengeteg szép és érdekes dologgal, emberrel találkozhattunk, sokat láthattunk és tanulhattunk, és nem utolsó sorban egy életre szóló élménnyel is gazdagodtunk.

 

Január 28-án reggel 08:25-kor indultunk haza.

  progecad hu 200x125 okoiskola hatartalanul forweb2 AASzC logo atlatszo  

Mobilmenü