Alföldi Agrárszakképzési Centrum
Bartha János Kertészeti Technikum és Szakképző Iskola

OM kód: 202728

Elektronikus napló:
E-KRETA_bejelentkezes.png

Elérhetőségeink:

Tel: (63)562-265
E-mail: titkarsag@bartha.edu.hu
Nyitva: Hétfő - Péntek: 7:00-15:00
6600 Szentes, Kossuth u. 45.
Igazgató: Monoki Mariann

CIKLÁMEN ALAPÍTVÁNY

Adószám: 18466436-1-06

Facebook_Logo_2019.png  Facebook oldalunk
FB_Group.png  Facebook Csoportunk
instagram-logo-png-the-creative-logo-1157773083331juvjciyk-2879897980.png  Instagram oldalunk

2016 „Ments meg egy kertet!” pályázat díjátadó ünnepsége

 

Gratulálunk minden résztvevő diáknak, pedagógusnak és iskolánk dolgozóinak!

„Ments meg egy kertet!” pályázat díjátadó ünnepsége

 

Iskolánk 2016-ban benevezett a „Ments meg egy kertet!” című országos programba, melyet a Földművelésügyi Minisztérium által fenntartott középiskolák számára hirdettek meg. Kádár Judit tanárnő vezetésével iskolánk diákjai lelkesen vetették bele magukat a munkába, s ennek meg lett az eredménye. Szorgos kezük eredményeként megújult a szentesi Deák Ferenc Általános Iskola kertje.

A Földművelésügyi Minisztérium 2016-ban Gyümölcsoltó Boldogasszony ünnepén hirdette meg a Kertészkedés Évét, melynek része a „Ments meg egy kertet!” program is.

A díjazottaknak járó elismeréseket Román István, a tárca agrárszakképzésért felelős helyettes államtitkára, valamint Kovács Szilvia, „A legszebb konyhakertek” program ötletgazdája a Magyar Gyula Kertészeti Szakképző Iskolában adta át.

Román István köszöntőjében kiemelte, hogy a kezdeményezés célja elsősorban a kertészkedésre való ösztönzés és az ehhez szükséges tudás átadása, valamint a kertnek, mint élőhelynek a megőrzése.

A tárca helyettes államtitkára elmondta, hogy a programban a minisztérium 56 agrár-szakképzési intézménye vett részt, melyek diákjai a projekt ideje alatt 76 kertet vontak művelés alá. A tanulók elsősorban azokat a kerteket kutatták fel településeiken, amelyek elhanyagoltak voltak vagy idős tulajdonosaik egyedül már nem tudták megművelni őket.

 

 

 

Így emlékszik a díjátadóra László Erika 10. évfolyamos kertész tanulónk:

„A „Ments meg egy kertet” program keretein belül hivatalos volt az iskolánk egy  díjátadásra, melyet 2017. 02.21-én a Magyar Gyula Kertészeti Szakképző Iskola rendezett meg.

Mi, mint Somogyi József és László Erika 10/BK osztályos tanulók és Udvardi István igazgató úr vettünk részt ezen a jelen rendezvényen.

A „Ments meg egy kertet” programban Szentes, Deák Ferenc Általános Iskola zöldségkertjét tettük rendben gyakorlati oktatás keretében.

56 intézmény vett részt a programban, 8 helyezést ért el iskolánk. A díjat és az oklevelet Román István helyettes államtitkár úr adta át.

A díjátadó után megvendégeltek bennünket, majd egy kertész tanár úr körbevezetett a gyakorlókertjükben. Sok szép növényt láttunk, melyet öröm volt számunkra megszemlélni.”

 

 

 

  progecad hu 200x125 okoiskola hatartalanul forweb2 AASzC logo atlatszo  

Mobilmenü